Bomen over Bomen

Boomverzorging is een precair onderwerp. Iedereen vindt er wat van, vooral wanneer er gesnoeid of gekapt moet worden. De gemeente Groningen wilde graag op een toegankelijke manier laten zien welke keuzes waarom gemaakt worden. In deze derde aflevering laten we zien waarom een boom gesnoeid wordt. Denk aan doorrijhoogtes in de openbare ruimte, maar ook veiligheid is uiteraard belangrijk. Daarom wordt er goed gelet op ‘plakoksels’.

Van oud textiel naar Gronings Goud

Oud textiel hergebruiken en er hoogwaardig nieuw garen van maken, het klinkt simpeler dan het is. En toch is het gelukt. Door de gemeente Groningen, in samenwerking met Goud Goed (inzameling), ReBlend (de ontwikkeling van het nieuwe garen) en Vepa (toepassing op meubelen). Hiermee is een deel van de textielkringloop gesloten. Afval is geen afval, maar een grondstof.

Het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) – Ministerie van LNV

Hoe ziet de toekomst van de landbouw er uit? Een beladen onderwerp, gezien de vele boerenprotesten. Deze video is van voor die tijd en laat drie voorbeelden zien van hoe die toekomst er uit zou kunnen zien.

WIJS Groningen

WIJS geeft studenten in Groningen de kans van betekenis te zijn voor de stad en zich tegelijk te ontwikkelen als professional door het inzetten van hun kennis. De input van bewoners is daarbij onmisbaar!

Studenten doen onderzoek, geven advies vanuit hun vakgebied en organiseren activiteiten voor en met bewoners. Leren in wederkerigheid.

Wij maakten een film waarin stadsdichter Myron Hamming een gedicht voordraagt over de kern van WIJS. Daarnaast maakten we drie meer inhoudelijke films waarin de aspecten van WIJS worden uitgelegd en een social media campagne voor de bekende kanalen! Kijk hiervoor op wijsgroningen.nl

 

Climate Adaptation Week

In 2021 werd in Groningen het internationale klimaat adaptatie congres georganiseerd. Door de toen geldende corona maatregelen werd dit hele congres digitaal. We gingen van 1000 mensen op lokatie naar 10.000 online; om dit te bereiken hebben we een 3D omgeving laten ontwerpen waarin de sprekers met de bezoekers in contact konden komen. We verzorgden de live uitzending vannuit het Groninger Forum. Daarnaast produceerden we verschillende video’s, waaronder deze aftermovie.

Let’s Get Digital

Om de gebruiker de voordelen van digitale bijeenkomsten in te laten zien hebben we onderstaande promotievideo gemaakt. Wat zijn de voor- en nadelen van online congressen? Wat kan wel en wat kan niet? En hoe makkelijk kunnen we het voor je maken?

 

NOORD Theater Spektakel

Een groots en meeslepend multimediaal theater spektakel waarin het leven in de provincie en de hang naar avontuur maar de angst voor de toekomst door aardbevingen, natuurgeweld en klimaatverandering een rol speelt. Om de overweldigende kracht van water en de elementen over te brengen hebben we een 80 meter breed scherm laten maken waarop het decor werd geprojecteerd. Ook warin hierin openingen verwerkt waarin de muzikanten en acteurs konden spelen. 

Camera-view tijdens event

3MEDIA werkt onder andere voor:

Gemeente Groningen, Gemeente Smallingeland, Rijksuniversiteit Groningen, SNN, Hanze Hogeschool, Drenthe College, Noorderpoort, QPS, Martiniziekenhuis Groningen, BRIGHT, TENET, BLEND creative events, Provincie Groningen, Provincie Drenthe, Noorderlink, Gemeente Eemsdelta, Gemeente Midden-Groningen, Eurosonic Noorderslag, Let’s Get Digital, Odyssey, Mooiedingenmakers, Altas Theater Emmen, NNT Groningen, Pieter Spoelstra Producties, Het Zuiderlicht, Lentis, STENDEN, NHL, Klimaat Adaptatie Groningen, Gemeente Loppersum, Stichting 4-5 mei, Noisa BV

V

Wil je meer informatie over DrieMedia en wat wij voor jou kunnen betekenen?

Mail dan naar: info@driemedia.nl of bel 06 11 38 18 11

Wil je meer informatie over 3MEDIA en wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bel 06 11 38 18 11

V